Opis
Klasyczna, zielona herbata cejlońska ze Sri Lanki to połączenie starannie wyselekcjonowanych liści z głębokim aromatem. Jej wyjątkowy smak zawdzięczamy specjalnemu procesowi suszenia, który następuje tuż po zerwaniu najlepszych liści. Herbaty z Cejlonu są znane na całym świecie i doceniane przez najbardziej wymagających koneserów. Ze względu na wyjątkowe walory smakowe jest to propozycja dla osób ceniących sobie ziołowe napary. Zielone liście parzy się w temperaturze od 60 ºC do 85 ºC przez 3 do 6 minut, aby herbata nie nabrała goryczy, ale też po to, by zachować jak najwięcej wartości prozdrowotnych.
Herbaty ze Sri Lanki: zielony napar wzmacniający organizm
Liście cejlońskiej zielonej herbaty są bogate w cenne witaminy, w tym między innymi C, E oraz witaminy z grupy B. Dzięki temu poprawiają krążenie krwi, ale też pomagają w walce z zapaleniami. Do pozostałych korzyści z regularnego picia naparu zaliczamy:
- poprawę metabolizmu,
- zahamowanie rozwoju bakterii w układzie trawiennym,
- pobudzenie produkcji soków trawiennych,
- spowolnienie procesów starzenia dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy.
Zielone herbaty ze Sri Lanki są więc świetnym sposobem na polepszenie kondycji całego organizmu, a przy tym smakują wręcz wyśmienicie. Idealnie nadają się również jako niebanalny i praktyczny upominek dla kogoś bliskiego.
Wszystkie herbaty dostępne w naszej ofercie pakujemy w specjalne, eleganckie, trójwarstwowe torebki. Serdecznie zachęcamy do zakupów!